Boks ve Ring

Boks dersi almaya başladığınızda, ringlere de alışmanız gerekecek. Boks, tam anlamı ile bir tutkudur. Öğrenmeye başlayacağınız bu yeni spor, hayatınıza kaliteyi getirecek. Ringlerden söz etmek istediğimiz bu yazımızda, boks sporunu sizlere tanıtmaya çalışacağız.

Ringler üç sıra veya değişebilir 4 sıra halatla çevrilidir. Yerden yüksekliği en az 91 cm olmak zorundadır. En fazla ize 122 cm olabilirler. Kare olmaları gerekir, halatların aralıklarının ise asgari 40 cm olarak ayarlanması gerekir. Ring, mavi ve kırmızı iki renkten ve tarafız hakem köşesi olan beyaz bölümden oluşmalıdır. Sporcuların kendi köşelerinde durması gerekir. Doktorun, hakemin ve jürinin her zaman için beyaz köşeyi kullanarak ringe çıkması gerekir. Ortalama bir ring 6 metre olmalıdır. Amatör boks içinse 3 metre ile 6 metre arasında bir ring yeterlidir. Boks dersi almanız için 3 metrelik bir ring dahi yeterli olacaktır. Boksörlerin aynı sıklette olmaları gerekir, müsabaka için bu şart önemlidir. Aynı ağırlıkta olan boksörlerin birbirine rakip olabileceği profesyonel gerekliliktir. Yorucu bir spor olduğunu kabul etmeliyiz ancak zor olan güzel olandır. Boksörler antrenmanları sırasında dahi kazanmaya hazırdır.

Farklı boks çeşitlerini deneyerek amatör boksörlükten profesyonel boksörlüğe adım atmak için olabildiğince zorlayıcı antrenmanlar yapılmalıdır. Gölge boksu ve kum torbası ile yapılan idmanlara ip atlama, kondisyon sağlama gibi çeşitlendirmeler eklenerek kusursuz bir antrenman yapılabilir. Boks dersi alırken dikkat etmeni gereken en önemli nokta, idmanlara ara vermeden çalışmaların hakkını verip veremeyeceğinizdir. İdmanları aksatmamalısınız, 6 aylık bir çalışma sonucunda amatörlükten profesyonelliğe ulaşabilirsiniz. Çalışmalarınızın hakkını almak için mutlaka boks konusunda tutkulu bir şekilde çalışma düzenine sadık kalmanız gerekir.

Antrenmanların en önemli kısmını ip atlama bölümü oluşturur. İp atlama kas yapısını güçlendiren ve boksörlerin ihtiyacı olan bir çalışmadır. Düzenli olarak ip atlayarak boks karşılaşmalarına hazırlanabilirsiniz. Duruş, boks için ciddiye alınması gereken bir konudur. Saldırı ve savunma için etkin duruş tekniğine sahip olmalısınız. Boks dersi alırken hız, denge, esneklik, güç ve dayanıklılık için kendinizi zorlamanız gerekir. İyi bir boksör olmak, bu çalışmalar konusunda kendinize güvenmeniz ve kendinizi denemeye devam etmenizle ilgilidir. Sağlıklı çalışmalar yaparak, sağ ve sol yumruklarınızın her biri için ortalama bir idman programı yaparak boks konusunda daha iyi olabilirsiniz. Boks da bedeninizin öne doğru az eğimli durması ve rakibe karşı dengeyi bozmadan kroşe atabilecek şekilde durulması önemlidir. Dengeli bir duruş boks sporunun en önemli konusudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Randevu Al!