İyi bir boksör nasıl yetişir?

1-) Spor yapmanın en önemli etkisi, sosyal iletişim konusunda kendinizi geliştirmenizi sağlamasıdır. İyi bir boksör, kendisini bu alanda da yetiştireceğini bilir.

2-) Enerji atmak için doğru alternatifi kullanmış olursunuz. Boksör olma yolunda ilerlerken enerjinizi nasıl kullanmanız gerektiğini öğrenirsiniz.

3-) Kendinize daha çok güvenir, daha çok emin olursunuz. Savunma öğrenmenin size katacağı değer, iyi bir boksör olma yolunda önemlidir.

4-) Stresten uzak durmak için harika bir alternatif, sağlıklı bir seçenektir. Boksörler bu anlamda şanslıdır.

5-) İyi bir boksör olmak için çalışmalar yaparken, bu çalışmaların sizlere eğitim hayatınızda ve özel hayatınızda pozitif etki edeceğini deneyimlersiniz. Hayattaki başarınız artarken, okul başarınızın da arttığını fark edersiniz.

6-) Boksör olmak isteyenler, bu yolda ilerlerken sağlıklı bir vücuda sahip olurlar. Bunun yanında kendine güven ve saygı, sakinleşmiş bir ruh haline de sahip olurlar. Fazla enerjinin atıldığı gibi öfkenizi yenmeniz için de boks dersleri önemli bir fırsattır, kullanmasını bilene.

7-) Toplum, boks çalışmalarına erken yaşlarda katılan çocuklarla ahlaklı, bilinçli, topluma ve ailesine saygılı gençler kazanır.

😎 Boks büyük bir mücadeledir, asla pes etmemeniz gerektiğini öğretir. Sorunlarla mantık çerçevesinde mücadele edebilme yeteneği kazandırır. Kolay kolay pes etmeyen bir karaktere sahip olmanız boks sayesinde mümkündür.

9-) Boks basit bir spor değildir. Boks dersleri almaya başladığınız dönem, yaşınız da göz önünde bulundurularak boksun size katacağı faydalar değişkenlik gösterecektir. 5-13 yaş döneminden itibaren çocuklara boks dersleri alternatifi değerlendirilmelidir.

10-) Genel anlamda sorumluluk duygularının gelişmesini sağlayan boks, herkesin yapabileceği bir spordur. Yeter ki gereken özveri verilsin.

11-) Kişisel gelişim konusunda tam bir tamamlayıcıdır.

12-) Neden sonuç ilişkisinin farkına varmalarını, boks çalışmalarına katılanların belli bir seviyede düşünmede ilerlemelerini sağlar.

13-) Hem çevrenin hem de diğer insanların özen gösterilmeyi hak ettiğini bilen sporcular, boks dalında başarılı olurlar.

14-) Kişinin en büyük yardımcısının kendisi olduğunu, kendilerini kontrol etme ve denetleme konusunda etkin ve şeffaf olmayı öğrenirler.

 

15-) Bedensel gücün en az stratejik güç kadar önemli olduğunu görerek, etkin kullanma kabiliyetlerini boks dersleri alarak geliştirebilirler.

16-) Düşünmeden davranma son bulur, düşünerek konuşma düşünerek hareket etme gibi özellikler ön plandadır.

17-) Özgüveni destekler.

18-) Sahip olunan zihin gücünü, beden gücünü doğru zamanda doğru şekilde ve yerde kullanmanın önemini kavratır.

19-) Devamlı olarak eleştiri yapma, yüzleşme, daha iyi olma ve başarı gibi faydalı ön eleştiri gücü kazandırır.

20-) İyi bir boksör olmak için çalışmalara devam etmek kadar beslenmenin de önemi bilinir, sporcu sağlıklı bir yaşama sahip olarak yetişir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Randevu Al!