Boks Kursu Yumruk

Bireysel savunma imkanı veren BOKS KURSU yumruk birçok kişinin tercihi olan bir spor hareketlerini barındırır. Bu spor dalında başarı için doğru seçimler yapmalısınız.

Boksta Başarılı Olmak İçin Ne Gerekiyor?                        

Boks yapan kişilerin başarılı olarak nitelendirilmesi amaca göre değişen bir durumdur. Fakat genel olarak maçlara katılmak, bu maçlarda düzenli bir başarı elde etmek olarak düşünülebilir. Boks yapan kişiler maçlarda başarı elde edebilmek, kayıtlı başarılar sağlamak için antrenmanlarını aksatmamakta ve sürekli olarak devam etmelidir.  Boks yapan kişilerde tekniklerin temiz çıkması da son derece önemlidir. Çünkü sadece kondisyon değil maç kurallarına uygunluk, genel tekniklerin doğru kullanılıyor olması da önemli bir işlemdir.

N.B Boks Kursu

Boks Yaparken Kullanılan Genel Teknikler

Başvuru yaparak boks kursu aldığınızda ilk başta size doğru bir duruş ve bakış açısı öğretilmektedir.  Boks sanatı hakkında genel bir bilgi aktarılmasının ardından hareketleri doğru şekilde çıkarabilmeniz için genel duruş pozisyonu gösterilecektir. Bu işlem aslında boks dersleri alan kişilerin en temel bilgilerini oluşturmaktadır.

Boks sporu başa yumruk atma, gelen yumruklara karşı savunma şeklinde kısaca nitelendirilebilir. Buradan da anlaşılacağı gibi yumrukların birçok çeşidi vardır. Savunma açısından da birçok teknikle ve hareketle bunu sağlayabilirsiniz.

  • Direkt yumruk çalışmaları: Boks yaparken direkt yumruk atmak, kolun dümdüz karşıya doğru uzanmasını ifade eder. Bu yumruklar orta ve uzak mesafede bulunan rakibi hedefler. Dirseklerinizin kırık kalmamasına ve dümdüz çıkışla beraber güç toplayarak çıkmasına önem verilir. Bu düz çıkışı sağlamak için ayak ve vücudu kullanarak işlem yapabilirsiniz. Bu sayede güç almış olursunuz. Direkt yumruklarda ön yumruk ve arka yumruk çeşitleri vardır. Ön yumruk amacı karşıdaki rakibi oyalamak içindir. Arka yumruk güçlü ve sert yumruk olarak bacak ve vücut desteği ile çıkar. Bu hareket basit görünen ancak son derece etkili bir tekniktir. Temel boks hareketi gibi de düşünülebilir. Hareketi doğru hızda ve doğru güçte çıkarmak için çok sık tekrar yapılmalı, eksiklikler tamamlanarak ilerlenmelidir.
  • Kroşe yumruk çalışması: Kavis alarak atılan yumruk olarak özetlenebilir. Kroşe yumruk atmak için hedef bölgeye tam net bir yumruk çıkarmak hedeflenmektedir. Kulak arkası, çene uç kısımları veya şakak bölgesi hedeflenir. Bu yumruklar denge bozucu yumruklardır. Belirtilen yerlere sürekli darbe alan biri daha çok sarsılır. Bu kavisli vuruşu güçlü bir şekilde yapmak için çengel şeklindeki kolun 90 derece doğrudan atılması gerekir. Yaptığınız boks kursu çalışmaları için en önemli başka bir harekettir. Bu hareket temiz çıkarmak maç esnasında size büyük artı sağlar. Bu kroşe yumruk ile beraber kol gücüne değil ayak ve vücut gücü ile beraber hareket edilmelidir.  Aksi halde zayıf kalabilir. Kroşe yumruklar genelde avuç içi gibi görünmekle beraber kesinlikle bu şekilde atılmamalıdır. Yumruk yapıldığında tarak kemiklerindeki dört kemik ile vuruş hedeflenir.
  • Aparkat yumruk çalışması:  Bu vuruşlarda genellikle aşağıdan yukarı şekilde yapılan bir yumruk vardır. Çeneye 90 derece açı ile yapılan vuruşlarda dirsekler açılmadan,  dik şekilde kavisli vuruş gerçekleşmektedir.  Bu vuruşu yapabilmek için, öncelikle rakibe yakın bir yerde durmak lazımdır. Ayrıca sakatlık çıkmaması için tarak kemiklerini kullanmalısınız. Dirseğinizi açmadan eğer bu hareketi yapacaksanız, diğer kolla çenenizi de korumalısınız.

Boksta Speed Bag Hareketi Önemi

Hız kazanmanızı sağlayan boks kursu hareketlerinden biri speed bagtir. Bu hareketi düzenli olarak ve doğru şekilde yaparsanız karşıdan gelen yumruklara karşı önemli bir refleks geliştirmiş olursunuz.  Hem adımlarınız serileşir hem de yumruk çıkarırken hedefe daha iyi odaklanmış olursunuz. Hareket esnasında sürekli bir yumruk atma haliniz vardır. Ring üzerinde kendinizi rakibinize göre hızlıca konumlandırırsınız ve atacağınız yumruk için de doğru yer almış olursunuz.

Boks Yapanlar Neden İp Atlıyor

İp atlamak, çok basit ama bir o kadar güçlü bir antrenmandır. Bu antrenman esnasında uzun süre hareketli durabilmenizi ve güç kazanabilmenizi sağlayan çalışma da yapmış olursunuz. Vücudunuz ip atlarken sürekli dur kalk yaparak direnç kazanır. Boks antrenmanlarında ve doğrudan maçlarda da sürekli zıplar halde çalışmalar yaparsınız. Maçta sürekli hareket halinde olmanız karşı tarafın dikkatini dağıtabilmeniz için de artı sağlar. Nefesinizdeki dayanıklılık artar. Bacaklarınızdaki atiklik çoğalır.

Boks Kursu Ne Zaman Başarılı Sonuç Verir?

Başvuru yaptığınız boks dersi sürecinde başarılı bir şekilde sonuç alabilmeniz için hem antrenman düzenlerine uymanız hem de doğru bir hedef belirlemiş olmanız gerekir. Boks kursundan maç kazanımı amacı için bir hedef belirlendiyse ilerleme kaydedilmesi zor olacaktır. Boks kursu alan kişinin kendisine verilen yönlendirmelere uyması ve disipline hareket etmesi gerekir.

Boks kursu alırken kendi motivasyonunuzu sağlamak adına amacınızı yeniden düşünmelisiniz. Amacınız olmadığında hiçbir işte başarılı olmanız da mümkün değildir.Boks kursu yumruk atarak bu kilo vermek için de olsa aynı, maçlarda başarılı olmak için de olsa aynıdır. Örneğin amacınız kendiniz savunmak ve saldırıya uğramanız halinde savunma ve atak yapabilmenizse bunu sağlayacak çözümler elde edebilirsiniz. Ne kadar süre boyunca devam edileceği değişmekle beraber yaz okulu için devam edilmiş olsa bile tekniklerin temiz çıkarılması amaçlanabilir. Teknik boksta en önemli kısımdır. Dövüş sporlarının genelinde de bu geçerlidir.

Boksla Ne Kadar Sürede Kilo Verilir?

Boks yaparken kilo vermek için spora başlamışsanız, harcadığınız enerji doğrultusunda bir protein alımı ve beslenme düzeni sağlanmış olur.  Boks hareketleri, sürekli olarak aktif haldeki kişiler için bir iki saat içerisinde önemli bir enerji kaynağı olacaktır. İş hayatınız varsa, okul çıkışlarında bir süre zaman ayırabilecekseniz düzenli bir devam ayarlaması olmalıdır. Boks yaparken ruhsal açıdan da tatmin olursunuz. Hem kilo verip hem de stres azaltan bir iş yaptığınız için hareketten aldığınız zevk de artar.  

Boks yaparken kilo vermek için abartıya kaçmamalısınız. Çünkü ayda ideal kilo verme oranı 4 civarıdır. 6 zorlama bir kilo olur ve 7 den itibaren artık bünyeniz zarar görebilir. Kilo vermek, metabolizmanızda değişiklikler demektir. Ani bir değişiklik de bağışıklık sisteminize zarar anlamına gelir.  Çok az yemek yiyerek kısa sürede hızlı kilo vermişseniz hastalıklara çok kolay yakalandığınızı fark edebilirsiniz. Bu nedenle özellikle de salgının her yerde etkisini hissettirmesi nedeniyle bağışıklık sisteminize ek önem vermeniz gerekir. Salgın hastalıklara neden olan virüslerle mücadele eden sizin kendi bünyenizdir.

Boks Çalışmalarında Profesyonel Salon Önemi

İstanbul’un merkezi yerinde bulunan Nafiz Başaran Spor Okulu, profesyonel anlamda antrenmanlar yapabileceğiniz bir boks kursu yumruk yeridir. Burada milli antrenör Nafiz Başaran, birçok öğrencisine boks sanatının inceliklerini detaylı bir şekilde disiplinli çalışmalarla öğretmektedir. Kara Kuvvetleri Şampiyonluğu, Türkiye Gruplar ve Gençler şampiyonlukları, İstanbul şampiyonlukları gibi birçok başarıya imza atan milli antrenör, güçlü bir alt yapı sunarak hizmet vermektedir.

İyi bir antrenman yapabilmeniz için kullandığınız boks aletleri son derece önemlidir. Maçlarda teknik anlamda yeterlilik kazanabilmeniz adına tüm boks çalışmalarınızı bu aletleri kullanarak değerlendirebilirsiniz. Fakat iyi antrenman demek salon ve hocadan daha fazlasıdır. Sizin de kişisel çabanız, yönlendirmeleriniz ekstra önemlidir. Doğru danışmanlıkla beraber ideal sonuçlar alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Randevu Al!