Boksa Başlamak İçin Başlıca Nedenler?

Boksa Başlamak İçin Başlıca Nedenler? Boks dersleri almak isteyenler bir hedef belirlemeli boks kursu başvurularını bu şekilde yapmalıdır. Yeni başlayanlara yönelik sistemli çalışmalarla etkili bir sonuca ulaşabilirsiniz.

Boksa Neden Başlamalı?

Boks sanatı bir teknik hareketler bütünü ve ruhsal açıdan da disiplin barındırır.  Boksa başlamanız için birçok neden sıralamak mümkündür.

  • Bir spor dalında başarılı olmayı istemek boksa başlama nedeniniz olabilir.  Kulüplere bağlı şekilde lisanınızla beraber boks sporunu icra edebilirsiniz.
  • Fiziksel açıdan savunma sanatlarını öğrenecek bir çalışma içine girmek isteyebilirsiniz. Kendinizi kötü durumlarda savunmak istediğinizde saldırılara direnmek ve karşılık vererek atağa geçmeniz için spora başlayabilirsiniz.
  • Okul dönemine devam eden 11 yaş ve üzeri gençlerde düzenli olarak spor alışkanlığı kazandırmak amaçlanabilir.  Öğrencilerin fiziksel açıdan bir disipline odaklanmaları, ayrıca ruhsal birtakım çözümleri de beraberinde getirir. Başarı artıran bir etki gösterilmesi mümkündür.
  • Kilo vermek ve düzenli bir şekilde spor yapmak istediğinizde boks dersi alabilirsiniz. Tabi tek kilo vermeye odaklanmak değil aynı zamanda teknik gelişim de elde edilmiş olur.

Boksa Nasıl Başlanır?

Boksa başlamak için en önemlisi kendinizi iyi bir şekilde yönlendirecek hoca bulmanız, açık bir şekilde hedef belirlemenizdir. Yani bir hedef olmadan, basit ya da zorlu bir hedef belirlemeden boksa başlanmaması önerilir. Çünkü her konuda aslında bu böyledir. Bir alanda çalışmaya başlayacaksanız, amacınız olmalı bu amaca yönelik şeffaf bir çalışma başlatmalısınız. Boks sporu için de müsabaka veya diğer amaçlara odaklanarak temel antrenmanlar sürdürülür.

Boksa başlamanız için lisans alma amacıyla Nafiz Başaran Boks Okulu’na başvurabilirsiniz. Milli boks hocası olarak birçok başarılı sporcu yetiştirilmekte, düzenli antrenmanlarda beslenme programı ile de beraber çalışmalar sürdürülmektedir.

Boksa Baslamak icin

Boks Dersleri Kimler Tarafından Alınabilir?

Boks derslerini almanız için en az 11 yaşında olmanız ve bir sağlık sorununuzun olmaması gerekir. Profesyonel anlamda boks kursu almak için devamlı olarak boks kurslarına gitmeniz ve lisans almanız gerekir. Boksa Başlamak İçin Başlıca Nedenler Amatör amaçla boks kurslarına devam edecekler için de kurslara düzenli olarak devam gerekmektedir. Bazen kilo verme amaçlı da kursa gelinebilir.

Boksun Faydalari

Boksun Faydaları Neler?

Boks sporu, sadece fiziksel bir amaç değil ruhsal bir amacı da bünyesinde barındırır.  Ruhsal açıdan savunma sporu olduğu için saldırı ile beraber dirençli bir yapıda olmaya hazırlık sağlar. Boks sporunda kafanıza gelecek darbeleri engellemek ve karşıdaki kişiye hedefe odaklanarak yumruklarla saldırmak istersiniz. Yani bunları yaparken hem fiziksel açıdan antrenmanlı olmanız hem de ruhsal açıdan direnç kazanmış olmanız gerekir.

Boks sporunun faydaları aslında kişinin kendi beklentileriyle de değişecektir. Boksa Başlamak İçin Başlıca NedenlerTeknik anlamda yetkinlik kazanmak adına boks dersi alırken kilo vermek, kaslanmak, seri hareket etmek, bir spor dalında uzmanlaşarak antrenör olmak gibi faydalar elde edebilirsiniz.

İnsanların günlük hayatları her zaman güzel gitmez, çünkü bazen ruhsal anlamda yükler taşımak zorunda kalırız. Bu yüklere karşı direnç kazanabilmemiz için bir spor dalı beklentileri karşılayabilir. Boks yaparken aslında içimizdeki şiddet duygularını da atmış oluruz. Danışıklı dövüş halindeyken karşıdakine teknik kısıtlamalarla saldırmış ve saldırı almış olursunuz. Aldığınız saldırılar, sizin ruhsal açıdan şarj olmanızı sağlar. Stresinizi atarsınız ve enerjiniz tazelenir.

Boks Dersleri Nasıl Yapılıyor?

Yapılan boks derslerinde öncelikle ne tür bir süreç hedeflendiği, amacın ne olduğu belirlenir. Karar vermenizin ardından profesyonel bir destekle beraber dersler başlar. Başlangıç aşamasında öncelikle hareketleri düzgün şekilde yapabilmeniz için boks duruşu belirlenir.  Boksta ve diğer tüm dövüş sanatlarında duruşun önemi çok büyüktür. Çünkü teknikleri düzgün çıkarmanız için buna aşina olacağınız bir durumda kalmalı ve teknik açıdan sabit bir hazırlık içinde olmalısınız.

Boks derslerinde kroşe vurmak,  ritmik hareketlerde sabit kalmak, her zaman savunmada durmak önemlidir. Yüzünüze doğrudan darbe almamak için mutlaka ellerinizi savunmada tutmalı ve darbeleri kesmelisiniz.

Hız kazanmak için kollarınızın sırt kaslarıyla beraber uyumu sağlanmalıdır. Yani vücudunuzun bütününü hedef alan bir çalışma hedeflenir.

Boks dersi alırken aşamalı bir şekilde ilerleme kaydedilir.  Öncelikle ısınma hareketleri yapılır, temel tekniklere geçilir ve tekniklerdeki hatlar temizlenir. Her hareket türünün en temiz hale gelmesi için tekrar edilen hareket çalışmaları yapılır. Zorluk derecesine göre işlemler sürdürülür.

Boks eğitimlerinde yumruk atılırken hem hızlı hem de güçlü bir çözüm elde edilmesi gerekir.  Tam güç alabilmek için kroşe çalışmalarınızı aksatmamalı ve devamlı kendiniz uygulamalısınız. Ne kadar çok antrenman yapılırsa alacağınız sonuçlar da o derece iyi olur.

Bir Antrenmanın İyi Olduğunun Kanıtları

İyi bir antrenman hem yönlendiren boks kursu hocası hem de çalışan kişiyle alakalıdır. Yani tek başına boks hocası iyi olsa bile siz hareketler konusunda yeterli disiplin ve özeni göstermezseniz antrenmanın bir anlamı kalmaz. İyi bir antrenmanda için doğru bir teknik gösteren hoca, gösterilen hareketleri düzenli kursa gelerek yapan öğrenci temel şarttır.

  • Bir antrenmanda uygulanması gereken tekniklerin yapılacağı alanda yeterli alet miktarı olmalıdır. Kol geliştirmek, ip atlamak, kas kütlesini ilerletmek, kardiyo hareketlerinde yeterlilik kazanmak, koruma malzemeleri vs. hepsi olmalıdır.
  • Antrenman süresi yeterli düzeyde olmalıdır. Örneğin günde 4 saat antrenman yapılacaksa sabah ve akşam ayrı şekilde ikişer saat verimli bir plan hazırlanmalıdır. Bu tür bir antrenman genellikle maçlara hazırlık sürecinde yoğunlaştırılmış şekilde gerçekleşir. Çoğu zaman bir günde bir antrenman yapılır ve 1,5-2 saat kadar sürer.  Çok az süre yaparsanız teknikleri tam oturtmamış olursunuz. Fakat olağan süreyi de çok geçmemek gerekir. Halsizlikle beraber spor işkenceye dönebilir.
  • Farklı aktiviteler, iyi bir antrenman için önemlidir. Yani her spor saatinde sürekli aynı hareketleri yapmamak gerekir. Teknik açıdan gereksinimler dikkate alınarak devam edilmelidir. Örneğin güç kaybınız varsa kas oluşturmaya odaklanabilirsiniz. Hız gerekirse refleks hareketleri vs. karışık çalışılmalıdır. Yani bütünsel anlamda yeterlilik kazandıran teknik çalışma olmalıdır.
  • Özel boks dersi saatlerinin oluşturulması ve eksik kalınan kısımların tamamlanması sağlanmalıdır. Sınıf çalışmaları yapılırken bireysel açıdan yapılması gereken bazı çalışmalar özel derslerle güçlendirilebilir. Bu durum kişiye özel bir gelişim takibi anlamına da gelir.

Boks Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

Birtakım detaylara önem vererek boks kursu alımı yapabilirsiniz. Kendinizde bu sporu neden yapmak istediğiniz konusunda netlik kazandırmış olmanız gerekir. Genel olarak es geçilen bir durum olarak, zihinsel hazırlık yapmadan bir spora başlama durumu vardır. Fakat boks bir savunma sporu olarak bilgi ve teknik birlikte gerektirir. İstekli ve bir amacı olan öğrenciler için hoca ile beraber görüşmeler yapılması önerilir. Yani öncelikle kurs bünyesinde bilgi alarak bir ön hazırlık yaşamalısınız.  Bu esnada detaylara dair bilgi edinebilir,  

Yaz Tatillerinde Boks Kursları

Öğrenciler için yaz tatili döneminde güzel bir spor etkinliği istiyorsanız boks kursu iyi bir seçim olabilir. Genellikle tatil dönemlerinde öğrencilerin fiziksel ruhsal başarılarını artıran bir etkinlik amaçlanır. Aileler çocuklarını yaz dönemlerinde boks kursuna yazdırabilir.  Bir süre için devam edilen boks kursları tam verim alınmıyor görüntüsü verebilir. Fakat duruma göre devamı da gelebilir. Çocuklarınızdaki yetenek ve kendi durumlarınıza göre ayarlama yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Randevu Al!